Архів новин

Нехай дорожча, але своя паска – найсмачніша | Газета 7 Днів

Нехай дорожча, але своя паска – найсмачніша

29.03.2018 10:16
Переглядів:357

Наближається Христове Воскресіння, і вже багато хто готується до свята. В супермаркетах незабаром з’являться різноманітні пасочки. Але є в нас жінки, які приготування пасок власноруч вважають святим обов’язком. Однак пекти паску – непроста наука. Не кожній досвідченій господині вдається щоразу досягти успіху. Кореспонденти «7 днів» запитали в рівнян: «Чи варто пекти паску вдома, якщо її тепер можна купити без проблем?» Яким же було наше здивування, коли майже всі з опитаних відповіли, що в їхніх сім’ях печуть паски і що смак домашньої не порівняти з магазинним.

– На Великдень у нас завжди домашні паски, пече їх дружина. Аби вистачило і сину, і доці, то зазвичай пече два рази: в четвер та суботу. Але цього року на суботу 7 квітня припадає свято Благовіщення, то вже пекти не можна.

– Я сама не печу паски, хоча думаю, що вже час спробувати. Скільки себе пам’ятаю, в нашому великодньому кошику завжди домашня паска, яку пече моя мама. Різниця між магазинними і домашньою паскою дуже відчутна. Вона не просто смачніша і ніжніша, але й надихає якоюсь особливою великодньою атмосферою. А цей запах паски напередодні Великодня, що заповнює кухню…

– Великдень – моє улюблене свято. До нього завжди готуюся. І навіть не уявляю, як це можна не пекти пасок. Мене ніхто не переконає, що магазинні – смачніші. У нашій родині всі печуть. Маю декілька рецептів. Щоб була багатша, більше дам масла і яєць. Зазвичай випікаю сімнадцять пасочок, аби вистачило для себе і для дітей.

– Сама печу паски, не вважаю це якоюсь надскладною справою. Маю два перевірені роками рецепти. Печу для себе і друзів пригощаю. Коли печеш паски, з’являється якась фантастична атмосфера. Сам запах чого вартий! Чи може магазинна паска передати щось подібне?

 

– Паску сама не печу, бо не вмію це добре робити, тому довіряю цю справу професіоналу. Уже кілька років замовляю святковий хліб на Великдень у пані Ніни, яка випікає весільні короваї на замовлення. У неї завжди смачне тісто. Як правило, замовляємо декілька пасок різних розмірів, щоб для себе освятити і ще потрібно відвідати родичів, похресників, привітати їх зі святом, а отже і пригостити паскою.

 

– У нашій родині заведено, що жінки мають спекти паски. Дехто каже, що сьогодні дешевше купити готову паску, ніж усі інгредієнти на неї. Може, й так. Хай і дорожча вийде, але ж то буде своя і смакуватиме краще.

Розпитувала Ніла ВОВЧИК

Фото Наталії НИРКОВОЇ

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

Filtered HTML

  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Дозволені теґи HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
2 + 9 =
More information?

Реклама

Опитування

Які у вас плани на літо?