Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Жовтень 2017
 

Реклама

З риби бувають тістечка і навіть торти | Газета 7 Днів

З риби бувають тістечка і навіть торти

12.10.2017 12:13

Рівненський ресторан «Спорт»  викликав захоплення всієї України, представивши на всеукраїнських змаганнях «Кращий кухар – 2017» як домашнє завдання тематичний стіл «Рибна феєрія». Завдяки цій професійній знахідці рівненська команда привезла додому Гран-прі. 

Рівненські кооператори делегували на Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Кращий кухар споживчої кооперації України – 2017» дуже відповідальну і високопрофесійну команду контори матеріально-технічного постачання, якій підпорядковується відомий у Рівному ресторан «Спорт» та острозький ресторан «РІКоС». Тому в перемозі цієї команди є  вклад двох Ірин, двох шеф-кухарів  з обох ресторанів: Ірини Гаврилюк зі «Спорту» та Ірини Шевчук з «РІКоСу».

Домашнє завдання народжувалося у «Спорті». А те завдання, яке команда витягла в екзаменаційному білеті на конкурсі, що відбувався на базі ресторану «Ялинка» Житомирської облспоживспілки, виконувала кухар з Острога. У підсумку журі конкурсу віддало нашій команді нечуваний досі на змаганнях такого рівня результат – понад півтори тисячі балів. Це дозволило нашим кухарям вийти в абсолютні лідери змагань і завоювати Гран-прі. 

– Ірина Гаврилюк працює в нашому ресторані з часу закінчення навчання, вже понад тридцять років. Фактично це її перше і єдине місце роботи, – характеризує конкурсантку завідуюча ресторанним господарством «Спорту» Ольга Галась. –  Відповідально кажу, що наші клієнти йдуть до нас, як кажуть, «на Ірину». Вона – автор багатьох ексклюзивних страв, яких не знайдете більше ніде. Отже, саме з нею ми придумали і втілили в життя «Рибну феєрію». У Житомирі  на конкурсі ця рибна композиція була, без перебільшення, в центрі уваги і журі, й конкурсантів, і глядачів, та вболівальників.  

Директор ресторану «Спорт» Надія Поліщук, завідуюча ресторанним господарством Ольга Галась та шеф-кухар Ірина Гаврилюк, які повезли домашнє завдання на конкурс до Житомира, тільки те й робили, що ділилися з усіма охочими досвідом зі створення цього рибного шедевру. Люди від композиції просто не відходили. Всім хотілося дізнатися найменші деталі її створення.  

Центром  «феєрії» був фарширований білими грибами лосось. Це була цар-риба, її навіть оздобили царськими атрибутами – корону вдягли. Ярусом нижче у голубому желе, зафарбованому синьою капустою, наче у річці «пливла» зграйка фаршированої форелі, яку спеціально для цієї оказії привезли з форельної ферми біля Гурбів Здолбунівського району. Ще тут були рулетики з форелі і різноманітні рибні тістечка. Але  головною родзинкою, яка спочатку здалася геть зовсім недоречною на цьому рибному столі, був торт.  На перший погляд  могло видатися, що він солодкий. Та  секрет видавали троянди з червоної риби, які увінчували цей кулінарний шедевр. Щоб скласти торт, Ірина Гаврилюк використала різнокольорові несолодкі бісквіти – один класичний, білий, а інший – зелений, забарвлений шпинатом. Перекладені вони були ніжним вершковим кремом і шарами риби. Торт виглядав ефектно і до того, як його розрізали, а в розрізі – особливо. Різноколірні пласти виглядали так заманливо і артистично, наче створені фарбою  з палітри художника. 

Тож навіть висококомпетентне журі, в якому були такі високоповажні особи, як ректор Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Людмила Коваль та перший заступник голови правління Укркоопспілки Микола Людвічук, не мало до чого придертися і було просто в захопленні від роботи рівненських кухарів.  

– Коли ми збиралися на цей конкурс, голова правління Спілки споживчих товариств Рівненської області Петро Бараш сказав, що просто так брати участь – нецікаво. Коли їхати, то треба перемагати, – поділилась моментами з передісторії цієї події  Ольга Галась. – Але ми навіть передбачити не могли, що переможемо так тріумфально.

Що ж, можна порадіти за всіх нас, рівнян. Ми володіємо скарбом. Ми тепер маємо документальне підтвердження того, що наш ресторан «Спорт» справді найкращий. Що в ньому працюють найпрофесійніші кухарі. І що вони забезпечують нам найсмачнішу кухню.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
1 + 0 =
More information?

Реклама

Опитування

Чи стала Європа ближчою рівнянам завдяки безвізу