Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
3
 
Грудень 2017
 

Страв із макаронів за італійськими рецептами | Газета 7 Днів

Страв із макаронів за італійськими рецептами

22.12.2017 13:42
Переглядів:137

Продовжуємо публікувати рецепти страв читачів, надіслані на конкурс «Все про макарони» від торгової марки «ВІЛІС», яка випускає в нашому місті найкращі макарони найширшого асортименту.

Макарони «Дженовіса»

(порція велика до святкового столу)

 3 кг ріпчастої цибулі кришимо і кладемо на розігріту оливкову олію. Недовго спасерувати, щоб олія ввібрала смак цибулі. Вливаємо склянку білого сухого вина, легко помішаємо і залишимо тушитися із на пів відкритою кришкою до кольору кави з молоком, час від часу мішаючи.

Блендером збити, попередньо посоливши і поперчивши.  До цього соусу  я беру макарони «перо».

У підсоленій воді відварити макарони (головне не переварити), вимішати із соусом цибулі і притрусити тертим сиром.

Назва «дженовіса» походить від італійського міста Гену (по італійські – «Дженова»).

 Макарони «Карбонара»

Інгрідієнти:

350 гр. макарон

150 гр. копченого бочка

4 жовтки і 1 яйце ціле

100 г тертого твердого сиру.

Сіль, перець.

Варимо у підсоленій воді макарони «спіраль» звичайним методом.

На сковороду нарізаємо тонко бочок і легко підсмажуємо. Окремо збиваємо яйця, додаючи половину норми тертого сиру і перець.

Відварені макарони відціджуємо, додаємо бочок, яйця і вимішуємо з десяток секунд у каструлі на невеликому вогні.

На столі кожну тарілку із макаронами зверху посипаємо рештою тертого сиру і трохи перцю.

 Макарони з гарбузом

Інгрідієнти:

300 гр. макарон

400 гр. гарбузи

1 середня ріпчаста цибуля

60 гр. масла

2 ч. л. ложки тертого сиру твердого, сіль, перець.

Гарбузу обчищаємо від шкіри і м’якоті. Тонко нарізаємо невеликими кусочками. Нарізаємо дрібно цибулю і трохи спасеруємо на маслі. Добавимо гарбуз і притушуємо до готовності.

Відварюємо макарони, вимішуємо з гарбузою, розкладаємо по тарілках, посипаємо тертим сиром і дрібно нарізаною петрушкою.

P.S. Любий соус, якщо він густуватий розбавляється водою, в які варились макарони.

 Макарони з баклажаном.

Інгрідієнти:

150 гр. макарон

1 середній баклажан

1 зубок часнику

дрібка перцю чілі, сіль

2 ст. л. томату

тертий твердий сир

базилік

 Баклажан почистити, порізати на довгі смужки, посолити і залишити на 1 годину для соління, щоб вийшла гіркота. Промити, віддушити рідину.

У сковороді на рафінованій олії (краще на оливковій) недовго прокип’ятити часник з перцем. Часник викинути, так як олія вже ввібрала його смак. Покласти баклажан у сковороду, легко піджарити і в кінці додати томат. Накрити кришкою і додати пару листків базиліку.

У підсоленій воді відварити не дрібні макарони ( «спіраль» або «перо»), відцідити і змішати із соусом баклажана. Посипати сиром.

Смачного!

 надіслала Тамара Степанівна м. Рівне.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
2 + 6 =
More information?

Реклама

Опитування

Які у вас плани на літо?