Архів новин

Рівненські УТОСівці декламували вірші і смакували пісними стравами | Газета 7 Днів

Рівненські УТОСівці декламували вірші і смакували пісними стравами

07.03.2018 13:52
Переглядів:252

Учора в затишному залі обласної організації Українського товариства сліпих його активісти зібралися на творчий вечір. Тут читали вірші та пригощалися власноруч приготованими пісними стравами.

Такі весняні зустрічі вже стали тут традиційними. Якщо торік свої таланти члени товариства показували, співаючи та декламуючи поезію Кобзаря, то цього разу лейтмотивом стала творчість Лесі Українки. Не обійшлось і без Шевченкових віршів та авторської поезії.

 

– Ми дуже часто проводимо різноманітні тематичні вечори. Цього разу присвятили зустріч творчості Лесі Українки, – розповідає голова обласної організації УТОС Любов Боровська. – Оскільки наш вечір припав на піст, то ми підібрали відповідний репертуар з ліричною поезією, яка лине з душі наших виконавців.

Гучні оплески зірвала Наталія Дячук за декламацію поезії Лесі Українки «Contra spem spero!..», за що заслужено отримала гран-прі. Не менш емоційними були виступи читців Сергія Бензюка, Валентини Родіонової, Арсена Тишліцького, Луїзи Герасимчук, Івана Скряги, Алли Ковальчук, Марії Андрощук, Галини Сиротюк та рівненської поетеси Тетяни Войтович, яка читала власні вірші.

Співочу частину вечора продовжив Олександр Бузна з піснею «Реве та стогне Дніпр широкий», а Наталія Дячук під акомпанемент Володимира Зозулі виконала пісню на слова Лесі Українки «Давняя весна». Не залишив нікого байдужими спів жіночого ансамблю «Оберіг», дуетів Фаїни Лівізорик та Валентини Юраш, Ніни Банацької та Марії Андрущенко. Оцінювало виступи журі у складі інструктора УТОС Ніни Скряги, оператора комп’ютерного класу УТОС Петра Озарчука та керівника ГО «Генерація успішної дії» Петра Поліщука. Усі учасники отримали подарунки. Але на цьому зустріч не закінчилася. Адже крім творчої частини члени УТОСу підготували надзвичайно смачний стіл з пісними стравами.

Чого там тільки не було: котлетки з квасолі, пісні пироги, картопляники і тушкована з грибами капуста, бутерброди, голубці з гарбузовим насінням і навіть пісна піца. Рецептом таких унікальних пісних голубців з читачами газети «7 днів» поділилася Валентина Родіонова:

– Я родом з Костопільського району, то цю страву в піст там часто готують.

 

Гарбузове насіння треба обсмажити, перемолоти, спасерувати на олії. Додати обсмажену моркву та цибулю. Змішати ці інгредієнти з рисом, а далі, як звичайні формуємо голубці з листя капусти і тушкуємо з додаванням томату.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
2 + 2 =
More information?

Реклама

Опитування

Які у вас плани на літо?