Архів новин

Солодке життя робиться руками кондитерів | Газета 7 Днів

Солодке життя робиться руками кондитерів

03.05.2018 10:46
Переглядів:373

У Рівненському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі з 23 по 27 квітня тривало справжнє свято кулінарної майстерності та натхнення – тиждень, присвячений професії «Кондитер».

Кожен день був насичений різноманітними цікавими заходами, які повною мірою розкрили суть професії, її властивості, специфіку роботи. Протягом тижня не тільки учні і викладачі, а й уболівальники та всі бажаючі із захватом спостерігали за дійством, долучались до нього, дегустували кондитерські шедеври і вчились на майстер-класах.

Професія «Кондитер» – це світ, у якому можна безмежно творити і фантазувати. Щоб стати асом у цій справі, потрібно працьовитість помножити на кондитерський талант – такий рецепт для цього фаху мають у начальному закладі.

– У червні наш другий курс випускається з п’ятим розрядом. Це найвищий розряд, який може отримати кондитер, – розповідає заступник директора з навчально-виробничої роботи Наталія Борисюк. – Практично у всіх наших випускників вже є робочі місця, і проблем із працевлаштуванням у них немає. Професійний тиждень – це одна з форм роботи, спрямована на підвищення якості навчання, професійної підготовки та розвиток творчої діяльності.

У рамках тижня провели багато цікавих заходів, які дали можливість учням проявити свої знання та практичні здібності. Розпочався тиждень з відеолекторію на тему «Сучасні кондитерські тенденції». А одним із найцікавіших заходів став для учнів майстер-клас за темою «Сучасне декорування кондитерських виробів», який провела шеф-кондитер, власниця кондитерських «Морквяна Мар’яна» та «Кекс і місто» Мар’яна Зелінська за участі майстрів виробничого навчання кондитерської справи Наталії Огоновської та Світлани Рижук. 

– Допомагав кондитерові-професіоналу на майстер-класі наш першокурсник Віктор Войтович, – він виконав обтяжку торта, за що отримав схвальні відгуки, – каже Наталія Огоновська. – Цей учень вже отримав запрошення на практику в кондитерську «Морквяна Мар’яна».

А 25 квітня другокурсники під пильним оком майстрів виробничого навчання влаштували для першокурсників та гостей закладу ще один майстер-клас.

– Вони показали, чого навчилися за час навчання. Зокрема, продемонстрували оздоблення капкейків, кейк-попсів, імбирних пряників, – розповіла Світлана Рижук. – Всі вони дуже талановиті. І це закономірно, адже недарма випускаються із закладу з найвищим розрядом.

Щоб красиво оформити вироби, учні проявили надзвичайну фантазію та майстерність. Шедеври кондитерського мистецтва приваблювали всіх відвідувачів майстер-класу. Важко було втриматися, аби не купити бодай один кондитерський витвір.

Не дивно, що кондитери з цього навчального закладу нарозхват у роботодавців. Адже свої знання та вміння їм передають висококваліфіковані майстри виробничого навчання, професіонали з великої букви Світлана Рижук та Наталія Огоновська. Вони свій професійний досвід здобули в багаторічній практиці на кулінарних підприємствах Рівного, а нині діляться ним із майбутніми геніями кулінарного мистецтва. Їхні випускники працюють у престижних кондитерських по всій Україні, стають переможцями і призерами престижних обласних та всеукраїнських конкурсів.

Бажаєте бути професійним кондитером, мрієте займатись улюбленою справою? Тоді зробіть рішучий крок і зануртесь у кондитерську майстерність в ДНЗ «Рівненське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі». Вас тут навчать усього, про що ви мріяли. І навіть того, про що ви мріяти й не сміли.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
6 + 12 =
More information?

Ризикну порушити спірну тему про балкони та лоджії. Спершу їх будують, а поті... Далі

 «Це – на убогих», – казав мій дід, збираючись до церкви і кладучи в кишеню дрібДалі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?