Архів новин

Салат "Їжачок", ніжні млинчики і суфле "Фантазія" | Газета 7 Днів

Салат "Їжачок", ніжні млинчики і суфле "Фантазія"

03.08.2018 14:01
Переглядів:438

На конкурс "Кращий родинний рецепт"

Салат «Їжачок»

Складові: 1 варене куряче філе, банка зеленого горошку, 5 яєць, 150 г сиру, 0,5 банки маслин, 2 зубчики часнику, 150 г майонезу.

Приготування: Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо з жовтками, пропущеним через прес зубчиком часнику, зеленим горошком і заправляємо майонезом. Вимите і висушене листя салату викладаємо на таріль, зверху – салатну масу у вигляді тулуба їжачка. Натираємо на терці крупно сир і білок яєць, видавлюємо другий зубець часнику, і цю частину салату також перемішуємо з майонезом. Додаємо шматочки салату у вільні проміжки, а сирно-яйцевою сумішшю обмазуємо вже викладену частину.

Тепер треба сформувати образ їжачка. Для цього нам потрібні маслини, з яких робимо голочки. Маслини розрізаємо на 8 частин уздовж. Виходять тонкі шматочки -«голочки». Встромляємо їх по всьому «тулубу», залишаючи вільною загострену частину «мордочки». Її також оформляємо зі шматочків маслин, робимо носик і очі. Ще треба прилаштувати на «спинку» яблуко чи грибок. Можна зробити це з допомогою помідора чері й листочків петрушки.

Смачного! Коли я зробила цей салат вперше, він мені вдався. Моїм гостям він дуже запам’ятався, тож постійно просять повторити. Тому «Їжачок» мусить бути в мене на столі кожного дня народження. Він справді став моїм коронним рецептом. Бо смачний і цікавий на вигляд – справжня окраса столу.

Людмила ШЕВЧУК

Ніжні млинчики

Ці млинці я називаю ніжними через ніжну начинку, в якій є куряче м’ясо і куряча печінка. Але про все по порядку. Тісто – звичайне: 3 яйця, 0,5 літра молока, дрібка солі, склянка води, а краще – сироватки, 2-3 ст. ложки олії, борошна – скільки вбере. Збиваю тісто консистенції рідкої сметани, випікаю звичайні млинці, як на налисники.

Начинка: по 300 грамів курячого філе і курячої печінки. Філе відварюю зі спеціями (так, щоб після того, як забереться м’ясо, можна було використати бульйон), а печінку смажу з великою кількістю цибулі. Вона додається не одразу, а на тому етапі, коли печінка напівготова. Це щоб цибуля була не підсмажена, а тільки спасерована. Далі все разом перекручую на м’ясорубку і заправляю тими спеціями, які мені смакують. Для мене це – базилік, майоран, коріандр, перець. Млинці роблю такі, як на цьому фото. Вони настільки ніжні, що просто тануть у роті. Смачного!

Анастасія ГРИГОРУК

Суфле «Фантазія»

Воно так називається тому, що в одному торті змішано декілька смаків і кольорів.

Тісто робиться так: 1 яйце збити зі 100 г цукру, 2 ст. ложками рафінованої олії та 100 г сметани. Потім 80 г борошна, 1 ч. ложку розпушувача і 4 ч. ложки какао змішати й додати в рідку частину. Добре вимішати, вилити у форму й поставити в духовку. Пекти при температурі 190 градусів 15–20 хв. 

Далі робимо сирне суфле. Для цього 20 г желатину треба залити 40 мл кип’яченої води на 15–20 хв, щоб набухло. 400–500 г протертого сиру змішати з 250 мл вершків, 100 г пудри. Додати пакетик ванільного цукру, збити все це. Розтопити желатин на водяній бані і додати в цю масу, збиваючи. Форму застелити плівкою, налити на дно сирний крем, порізати шматочками бісквіт, а поміж ним посипати вишні та залити все рештою сирного крему.

Коли захолоне, залийте зверху апельсиновим чи іншим, яке ви любите, желе. Я беру желе марки «Мрія». А прикрашаю так, як ви бачите на цьому фото.

Анастасія ГРИГОРУК

Конкурс газети «7 днів» «Кращий родинний рецепт» триває. Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо! Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у наступних числах газети.

 

Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.

Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!

Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
10 + 2 =
More information?

Ризикну порушити спірну тему про балкони та лоджії. Спершу їх будують, а поті... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?