Діліться рецептами – вигравайте призи: кабачковий торт, шашлики «Асорті», пшоняна каша з яблуками | Газета 7 Днів
Діліться рецептами – вигравайте призи: кабачковий торт, шашлики «Асорті», пшоняна каша з яблуками
На конкурс "Кращий родинний рецепт"
Кабачковий торт
Цю страву можна характеризувати трьома словами: гарно, смачно, дешево. Робите її так. Помиті кабачки трете зі шкіркою, якщо вони молоді, чи без – коли старі. Трішки відціджуєте сік, збиваєте і додаєте яйце, а також по одній ложці крохмалю і борошна. Солите й перчите до смаку – ось вам і тісто. Виливаєте його суцільним млинцем на змащену олією сковороду. Печете 3-4 млинці. Коли вони охолонуть, перемазуєте кремом. Крем: для одного млинця треба взяти по столовій ложці майонезу, сметани і тертого твердого сиру. Склеюєте млинці ось таким кремом, а зверху прикрашаєте, як фантазія підкаже.
Шашлики «Асорті»
М’ясо нині недешеве, то, коли випадає нагода робити шашлики, я роблю їх не тільки з м’яса, а й з овочів. Ріжу кружальцями баклажан, кабачок, цибулю, солю і перчу їх, можу збризнути й соєвим соусом та трішки тримаю, щоб овочі промаринувалися. Нанизую на шампури ці кружальця почергово, а між ними ще ціленькі невеличкі помідори. А далі ставлю на мангал разом з м’ясним шашликом – тільки м’ясо по центру, де більше жару, а овочі по краях. А далі ось який секрет: коли м’ясо практично готове, міняю шашлики місцями – на центр, де більше жару, переставляю овочеві шашлики, а м’ясні кладу на них зверху. При такому розташуванні овочеві шашлики не тільки допікаються, а ще й набираються м’ясного аромату, адже на них стікає сік м’ясних шашликів. Знаєте, такі овочеві шашлики з’їдають найперше і більш охоче, ніж м’ясні.
Пшоняна каша з яблуками
Саме пора пекти таку кашу, бо дозрівають яблука в саду. Як я її роблю? П’ять-шість повних столових ложок пшона перемиваю кілька разів і заливаю 0,5 літра молока. Даю дрібку соди і солі, варю. Коли пшоно набухне і каша почне загусати, заправляю її. Додаю родзинки, пакетик ванільного цукру, 100 грамів масла і покришені 4-5 яблук (якщо дрібні, то й більше). Запікаю в духовці. Бажано робити це в чавунній каструльці, тоді каша виходить така ніжна і пухка, що не відірватися.
Людмила ШЕВЧУК
Діліться рецептами – вигравайте призи
Газета «7 днів» розпочала ще один конкурс – «Кращий родинний рецепт». Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо!
Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у наступних числах газети. Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.
Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!
Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.
7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.