Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
3
4
5
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Серпень 2018
 

Діліться рецептами – вигравайте призи: кабачковий торт, шашлики «Асорті», пшоняна каша з яблуками | Газета 7 Днів

Діліться рецептами – вигравайте призи: кабачковий торт, шашлики «Асорті», пшоняна каша з яблуками

09.08.2018 10:13
Переглядів:72

На конкурс "Кращий родинний рецепт"

Кабачковий торт        

Цю страву можна характеризувати трьома словами: гарно, смачно, дешево. Робите її так. Помиті кабачки трете зі шкіркою, якщо вони молоді, чи без – коли старі. Трішки відціджуєте сік, збиваєте і додаєте яйце, а також по одній ложці крохмалю і борошна. Солите й перчите до смаку – ось вам і тісто. Виливаєте його суцільним млинцем на змащену олією сковороду. Печете 3-4 млинці. Коли вони охолонуть, перемазуєте кремом. Крем: для одного млинця треба взяти по столовій ложці майонезу, сметани і тертого твердого сиру. Склеюєте млинці ось таким кремом, а зверху прикрашаєте, як фантазія підкаже. 

Шашлики «Асорті»

М’ясо нині недешеве, то, коли випадає нагода робити шашлики, я роблю їх не тільки з м’яса, а й з овочів. Ріжу кружальцями баклажан, кабачок, цибулю, солю і перчу їх, можу збризнути й соєвим соусом та трішки тримаю, щоб  овочі промаринувалися. Нанизую на шампури ці кружальця почергово, а між ними ще ціленькі невеличкі помідори. А далі ставлю на мангал разом з м’ясним шашликом – тільки м’ясо по центру, де більше жару, а овочі по краях. А далі ось який секрет: коли м’ясо практично готове, міняю шашлики місцями – на центр, де більше жару, переставляю овочеві шашлики, а м’ясні кладу на них зверху. При такому розташуванні овочеві шашлики не тільки допікаються, а ще й набираються м’ясного аромату, адже на них стікає сік м’ясних шашликів. Знаєте, такі овочеві шашлики з’їдають найперше і більш охоче, ніж м’ясні.

 

Пшоняна каша з яблуками

Саме пора пекти таку кашу, бо дозрівають яблука в саду. Як я її роблю? П’ять-шість повних столових  ложок пшона перемиваю кілька разів і заливаю 0,5 літра молока. Даю дрібку соди і солі, варю. Коли пшоно набухне і каша почне загусати, заправляю її. Додаю родзинки, пакетик ванільного цукру, 100 грамів масла і покришені 4-5 яблук (якщо дрібні, то й більше). Запікаю в духовці. Бажано робити це в чавунній каструльці, тоді каша виходить така ніжна і пухка, що не відірватися.

Людмила ШЕВЧУК

Діліться рецептами – вигравайте призи

Газета «7 днів» розпочала ще один конкурс – «Кращий родинний рецепт». Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо!

Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у наступних числах газети. Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.

Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!

Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
4 + 7 =
More information?

Реклама

Ризикну порушити спірну тему про балкони та лоджії. Спершу їх будують, а поті... Далі

 «Це – на убогих», – казав мій дід, збираючись до церкви і кладучи в кишеню дрібДалі

Опитування

Які у вас плани на літо?