Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
 
Вересень 2018
 

Діліться рецептами – вигравайте призи: салат «Омлет» та «П’яна вишня» | Газета 7 Днів

Діліться рецептами – вигравайте призи: салат «Омлет» та «П’яна вишня»

27.09.2018 14:27
Переглядів:214

На конкурс "Кращий родинний рецепт"

Салат «Омлет»

Інгредієнти: 3 яйця, 2 курячі стегна, 100 г твердого сиру, майонез, консервована кукурудза, зелена цибуля.

Курячі стегна відварити й охолодити. З яєць приготувати омлет і також охолодити. Порізати кубиками м’ясо та омлет, додати кукурудзу, майонез і перемішати. Це вже майже готовий салат, який треба викласти на плоску тарілку гіркою і щедро притрусити потертим сиром. Зелену цибулю використати для прикраси. 

Цей салат виходить дуже ніжний і смачний. У нього один великий недолік – його з’їдають дуже швидко. Тому краще зразу готувати подвійну порцію. Кукурудзу можна не додавати, якщо хтось її не любить. Можна використати і куряче філе, але воно буде більш сухе.

Наталія ЯГУЩИНА

«П’яна вишня» – торт неперевершений

Скільки б нових модних тортів ми в нашій родині не випробовували, та все одно повертаємося до цього. Бо «П’яна вишня» – торт, який має дуже вишуканий смак і аромат і ніколи не приїдається.

Готувати його треба так. Збиваємо 5 яєць зі склянкою цукру, додаємо, продовжуючи збивати, 1 ст. ложку сметани і 0,5 чайної ложки погашеної оцтом соди, а тоді 2 ст. ложки какао і склянку борошна. Виливаємо тісто у форму, змащену маргарином і печемо до готовності 

20–25 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли корж охолоне, зрізаємо з нього тонким шаром верх і видовбуємо зсередини все тісто. Для крему збиваємо банку невареного згущеного молока і 250 г масла, всипаємо склянку вишень, які добу вимочувались у спирті, і вливаємо трошки спирту, в якому вони вимочувалися. Далі треба додати в цю масу крихти, які ми вишкребли з коржа, все вимішати, утрамбувати в корж і накрити зрізаним вершком, як кришечкою.

Глазур: 0,5 склянки цукру, 2 ст. ложки молока поставити на вогонь і, помішуючи, додати 100 г масла, 2 ст. ложки какао та 1 ст. ложку крохмалю. Довести глазур до кипіння, щоб поварилася 4 хвилини. Як почне загусати, полити торт і прикрасити його на свій смак.

 

Людмила ШЕВЧУК

У газеті «7 днів» триває конкурс «Кращий родинний рецепт». Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо!

Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у газеті. Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.

Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!

Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
8 + 5 =
More information?

Ризикну порушити спірну тему про балкони та лоджії. Спершу їх будують, а поті... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?