Архів новин

Діліться рецептами – вигравайте призи: Пиріг з цибулею і плавленим сиром | Газета 7 Днів

Діліться рецептами – вигравайте призи: Пиріг з цибулею і плавленим сиром

29.11.2018 11:29
Переглядів:269

На конкурс "Кращий родинний рецепт".

Інгредієнти для тіста: 300 г борошна, 200 г маргарину або масла, 6 ст. л. сметани 20%, ч. л. соди (без гірки), погашена оцтом 9%.

Інгредієнти для начинки: 6 середніх цибулин, 4 плавлені сирки, 4 яйця, зелень, сіль, перець

У попередньо просіяне борошно втерти на великій тертці масло або маргарин та руками перетерти до дрібної крихти (якщо маргарин або масло попередньо покласти в морозильну камеру на 20 хв., то при натиранні не так буде приставати до рук). Після цього додати сметану та соду, погашену оцтом.

Замісити тісто. Вимішувати не потрібно, достатньо просто все зібрати докупи, ніби зліпити снігову кулю. Поставити мінімум на годину в холодильник.

Готуємо начинку. Цибулю обсмажуємо не до готовності, а до рум’яної шкірочки. У гарячу цибулю натираємо плавлені сирки, солимо, перчимо. Даємо сирково-цибулевій масі прохолонути, тоді додаємо яйця та улюблену зелень. Змішуємо та відставляємо.

Дістаємо холодне тісто та ділимо на дві частини: більша – для основи, менша – для покриття і прикрас. У мене форма діаметром 24 см. Розкачуємо тісто основи, кладемо у попередньо змазану олією форму. Викладаємо начинку та за бажанням обрізаємо зайве тісто.

Накриваємо пиріг меншою частиною тіста і пальцями притискаємо до бортиків форми, з’єднуючи з тістом основи для того, щоб начинка не витікала під час запікання.

Повністю сформований пиріг відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духову шафу на 30–40 хв. За 10 хв. до завершення випікання помазати верх жовтком (можна розведеним трішки з водою).

Даємо повністю прохолонути та постояти в холодильнику, щоб начинка схопилася.

Тетяна БОРТНІК

У газеті «7 днів» триває конкурс «Кращий родинний рецепт». Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо!

Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у газеті. Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.

Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!

 Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
2 + 3 =
More information?

Ризикну порушити спірну тему про балкони та лоджії. Спершу їх будують, а поті... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?