Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
 
Листопад 2012
 

Реклама

У ресторані “Спорт” усе роблять з любов’ю | Газета 7 Днів

У ресторані “Спорт” усе роблять з любов’ю

29.11.2012 00:00

Подивіться на цей величавий будинок ок­руглої форми, який спрямовує свій погляд на єдину в Рівному річку Устю. Це одна з найкрасивіших будівель у місті, яку господарі постійно модернізують, якісно ремонтують і завжди тримають у порядку. Своєю формою ресторан нагадує циліндр із гострим куполом. А назвали його «Спорт», вочевидь, завдяки сусідству, адже ресторан розташувався біля центрального стадіону міста та його спортивних майданчиків ще у 1959 році. За цей період і в хороші, і у важкі економічно-фінансові часи заклад завжди стійко тримав свій імідж. А ще одна стабільність у його історії та, що він ніколи не виходив із підпорядкування споживчої кооперації.

Був час, коли ресторан перейменували на «Либідь», проте згодом знову повернулися до старої назви, «Спорт», бо для рівнян ця назва стала  своєрідним брендом одного з найвідоміших і найпопулярніших ресторанів міста, слава про який передається з покоління в покоління його клієнтів.

Заклад зовні приваб­лює чудовим фасадом і територією біля нього, можливістю припаркувати автомобіль. А всередині тут вишуканий і витончений інтер’єр, виконаний у класичному стилі з чудовим поєднанням кольорів, гармонійним дизайном. Це створює комфортну і затишну атмосферу в обох залах – на 120 і 60 місць. На другому поверсі ошатна зала бару, оформлена в античному стилі, чудово підходить для  проведення фуршетів, корпоративних вечірок, днів народжень, дитячих свят.

…а це в ньому я

Надія Поліщук, директор підприємства «Рів­ненська КМТП», у підпорядкуванні якої є ресторани «Спорт» у Рівному та «Рікос» в Острозі,  працює з усвідомленням того, що колектив «Спорту» злагоджений, працездатний і працелюбний. Тут молодість поєдналася з досвідом. Різні покоління вчаться одне в одного й високо тримають планку своєї професійної майстерності. Це засвідчують і почесні нагороди колективу та його окремих працівників.

У 2008 році колектив «Спорту» став лауреатом регіонального етапу Все­українського конкурсу «100 кращих товарів» у галузі ресторанного господарства, брав участь у Всеукраїнському конкурсі «Смачна країна». Шеф-кухар Людмила Гоменюк із групою кухарів представляла Рівненщину в польському місті Ілава на другому міжнародному фестивалі культури і кухні «Сусіди за столом», де в конкурсі на кращу національну презентацію команда з Рівненщини здобула перше місце. У книзі «Кулінарна справа» серед кращих ресторанів України є й «Спорт». Заклад входить до мережі кулінарної спадщини. Це гарантує, що страви у «Спорті» виготовлені з сировини регіону й мають чітко виражену регіональну ознаку.

Надію Поліщук у ресторані характеризують як досвідченого, вимогливого, представницького і сильного організатора. Завдяки їй колектив завжди обслуговує делегації з-за кордону, урядові, проводить цікаві фуршети, корпоративні вечірки, дні народження, весілля. А в жовтні колективу «Спорту» довірили прийняти у своєму закладі учасників Всеукраїнського конкурсу «Кращий кухар» із п’ятнадцяти областей країни та провести його на своїй базі.

– Було багато клопоту, – розповіла директор ресторану Ольга Галась, – але наша перевтома перекрилася щирою подякою учасників за організацію конкурсу. Вони були приємно вражені доброзичливим прийомом, до дрібниць продуманими і створеними умовами для того, щоб усі кухарі могли проявити свою професійну майстерність. Їхня подяка для нас – найвища нагорода за допомогу і гостинність.

А все завдяки тому, що в ресторані мають сучасне прогресивне обладнання, тут придбали достатньо посуду і приладів, приділяють велику увагу сервіруванню столу для будь-яких урочистостей. Роблять усе з любов’ю, щоб відвідування ресторану для кожного клієнта стало незабутнім. Тому, раз побувавши, відвідувачі повертаються у «Спорт» знову й знов.

Бо хіба вони можуть забути, яка тут смачна традиційна українська кухня, які неперевершені кулінарні шедеври шеф-кухарів Ірини Гаврилюк і Людмили Гоменюк виносять у зал офіціанти на весілля чи день народження? Це – сом, фарширований червоною рибою; перепілки, тушковані у сметанному соусі; рибні палички «Палермо». А які незабутні враження залишаються у клієнтів, коли до святкового столу вноситься стегно, запечене по-козацьки і все оповите полум’ям!

Автором багатьох страв, зокрема салату «Райський», закуски «Принцеса»,  філе риби під голландським соусом, є сама Надія Поліщук. Вона глибоко вникає в усі процеси, турбується тим, аби постійно оновлювалося меню.

«Спорт» є ще й базою практики для майбутніх офіціантів, барменів і кухарів із кооперативного коледжу. До речі, майже весь колектив, який тут стабільний, пройшов саме через цей коледж, а після нього багато фахівців здобули вищу освіту. Мабуть, тому, що досвід тут підкріплено професійною освітою, всі так бережуть імідж свого закладу, готують страви з любов’ю, за оригінальними рецептами. А офіціанти Валентина Рожко, Сергій Форсюк і Андрій Савін завжди подають їх віртуозно, швидко й вишукано. За це клієнти пишуть у книзі відгуків колективу лише подяки.

Нині працівники «Спорту» готуються обслуговувати рівнян на новорічних вечірках. На них тут зосереджуються задовго до свята, адже потрапити до «Спорту» непросто  – тут завжди аншлаг.

Валентина ПОГОНСЬКА

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

Filtered HTML

  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Дозволені теґи HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
3 + 8 =
More information?

Реклама

Опитування

Чи стала Європа ближчою рівнянам завдяки безвізу