Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
 
Жовтень 2017
 

Членів кваліфікаційної комісії частували вишуканими стравами | Газета 7 Днів

Членів кваліфікаційної комісії частували вишуканими стравами

27.10.2017 10:22
Переглядів:477

Вчорашні безробітні із Житомирської та Рівненської областей, а нині випускники РЦПТО ДСЗ півроку навчалися за професією «Кухар» і нарешті продемонстрували свої знання і вміння. Присутніх членів кваліфікаційної комісії та запрошених роботодавців слухачі частували свинячими реберцями у вишневому соусі, свининою на грилі під винним соусом,  «кільцями володаря», каштанами із сюрпризом, пловом «по-узбецьки» на свинині, штрудлем із грибною начинкою та славним українським борщем.

Першою частиною іспиту є підтвердження теоретичних знань слухачів у тестовому режимі з використанням дистанційних технологій на базі платформи «Moodle».Далі слухачі готують та презентують свої кваліфікаційні вироби.

На ДКА до кухарів завітали ресторатори відомих та нових закладівРівненщини - Анатолій Лук’янчук, Олександр Павлов (ресторан «Кант»), Аліса Хагенбрух, голова кваліфікаційної комісії з оцінювання результатів неформального навчання кухарів (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Людмила Степанець (готель «ОПТІМА»), Алла Мірнова (ресторан розважально-оздоровчого комплексу «Підкова»), Вікторія Кушнір (ресторанно-готельний комплекс «RoyalWood», м. Рокитне). Іспит кухарів завжди відбувається у навчальному ресторані РЦПТО ДСЗ. Слухачі вчаться не лише готувати страви, але й презентувати їх, адже від подачі залежить загальне враження про майстерність кухаря.

Добра традиція навчального закладу працювати пліч-о-пліч із представниками усіх галузей приносить бажаний результат – навчання слухачів відбувається із врахуванням вимог та побажань роботодавців, а також тенденцій та змін на ринку праці. Роботодавці, як правило, під часіспиту підбирають собі персонал із числа кваліфікованих робітників, діляться досвідом та порадами щодо професійної діяльності.

Відмінна навчальна база та професійна команда викладачів РЦПТО ДСЗ сприяють повноцінній якісній підготовці кухарів. Приємно, що і самі слухачі дбають про саморозвиток та проявляють великий інтерес до професії. Так, Олександр Фінгерт із Здолбунова віддає перевагу стравам із м’яса, тому для кваліфікаційної роботи обрав реберця свинячі. Він майстерно поєднав їх із вишневим соусом, і це оцінили роботодавці та члени ДКК. Головною оцінкою ж його страви стало запрошення на роботу.

Вікторія Феськова із Рівного пригощала українським борщем. Кажуть, скільки господинь, - стільки і рецептів борщів. Знаменита українська страва. запропонована кухарем-початківцем чудово смакувала вибагливим рестораторам.

Здолбунівчанка Катерина Пилипчук ділиться:

- У своїй кваліфікаційній роботія втілила давню мрію – самотужки приготувати цікаву страву – свинячу вирізку, фаршировану сиром і спеціями. Сподіваюся, «Кільця володаря» сподобалися усім присутнім.

Кільця таки вразили дегустаторів: відмінні смакові якості свідчили про серйозну підготовку та старанність слухачки.

Ігор Тимощукіз м. Дубно зацікавив роботодавців соусами до «Рибних каштанів». Вони таки не зуміли відразу розпізнати складові зеленого соусу. Анатолій Лук’янчук зауважив, що кухар, який знається на приготуванні соусів, цінується значно вище. А кухар-початківець зізнався, що під час навчання особливу увагу приділив саме соусам, а напередодні йому навіть наснився сон про подачу кваліфікаційної роботи. Присутні завзято сперечалися, що і як краще готувати задля презентації на ДКА: чоловіки наполягали на приготуванні добротного шматка мяса, а жінки вподобали легкі оригінальні страви. Ігор Тимощукпочувався достатньо впевнено, відстоював свою власну позицію кухаря, проте із вдячністю дослухався і до критики та порад. А щевін зізнався, що оцінюючи той чи інший продукт, завжди малює в уяві майбутню страву. Приємно, що Ігор вдало обрав майбутню професію і отримав максимальну користь від професійного навчання.

Подякувала слухачам за відмінні успіхи і стійку професійну позицію Аліса Хагенбрух. Вона має великий досвід комунікацій із слухачами, постійно співпрацює із РЦПТО ДСЗ, організовує майстер-класи та завжди переконливо підкреслює: головне в роботі кваліфікованого кухаря – бажання працювати, а досвід прийде обов’язково.

Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик завжди піклується про комфортні умови виробничого навчання слухачів. На її думку, дуже важливо підтримати безробітних в усіх починаннях – від власних ідей до вибору продуктів. І нехай перша серйозна робота не завжди вдається на всі «сто», головне, щоб слухачі повірили у власні сили, загорілися бажанням творити заради справжнього свята смаку. А успіх приходить до усіх, хто наполегливо навчається і з любовю готує.

Позитивні відгуки на свою адресу отримав Павло Кобилинський із Житомирщини. Роботодавці відзначили суттєвий професійний ріст кухаря. На виробничій практиці слухач відпрацьовував навички, переймав досвід майстрів кулінарії, і на ДКА здивував присутніх м’ясом на грилів винному соусі. Його рецепт маринування також став темою активного обговорення.

А як смакував плов «по-узбецьки» зі свининою? Саме цю страву приготував Юрій Степанчукіз Рівного.Колоритний та позитивний, кухар відразу привернув увагу роботодавців. Він поділився власними секретами приготування. Аби плов був розсипчастим і ароматним, Юрій застосував кращі поради відомих кухарів та додав особливого інгредієнта – любові до кухарської справи. Тому й мав успіх.

Його колега житомирянин Олексій Яворськийзапропонував штрудель із курячо-грибною начинкою. І хоча штрудлі зазвичай готують солодкими, з яблуками чи іншими фруктами, останнім часом популярними стали і інші варіанти. Запропонована страва стала гарним підтвердженням нових тенденцій.

Майстер виробничого навчання Наталія Тисзадоволена групою. За її словами, усі кухарі до традиційних рецептів приготування прагнули додати щось своє, особливе, і це додавало стравам нового смаку. А завідувач майстернею (навчально-виробничою) Алевтина Дудашділиться:

-    В РЦПТО ДСЗ створено чудову матеріально-технічну базу для повноцінної підготовки кваліфікованих робітників. Наші майстерня, цехи, кухнядозволяють вчитися працювати в сучасних умовах, на сучасному обладнанні. Це допомагає слухачам максимально адаптуватися до вимог ринку праці.

За смаковими якостями - це найвдаліший іспит з усіх, які я відвідав, - зізнався Анатолій Лук'янчук.

Яскраві враження отримала на іспиті заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова. Вона із вдячністю звернулася до слухачів. Головний вибір вчорашні безробітні вже зробили – стати кваліфікованими робітниками, віддатися справі із насолодою і професійним азартом. Тепер їх чекає наступний крок – успішне працевлаштування. ДКА підтвердило: успіх неодмінно приходить до наполегливих і працьовитих. Важливо, що роботодавці завжди цінують високий рівень підготовки слухачів РЦПТО, нерідко вони навіть завойовують прихильність талановитих початківців. Оксана Миколаївна зауважила, що актуальним було і залишається питання постійної взаємодії навчального закладу із представниками галузі. Так, остання зустріч дозволила запланувати ряд майстер-класів від провідних кухарів Рівного. Постійні та нові партнери завжди відгукуються на пропозиції РЦПТО ДСЗ поділитися досвідом із слухачами, адже ймовірно завтра останні увіллються у їхні трудові колективи.

Урочиста мить вручення свідоцтв державного зразка стала переломним моментом у житті вчорашніх безробітних. За плечима випускників –навчання і вагомі знання, в руках – документ про освіту, а в серці – велика віра і бажання працювати. Побажаймо ж усім сміливих цікавих ідей та успішної самореалізації!

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
1 + 5 =
More information?

Шість підказок про наші біди і відступництво від Бога

... Далі

І відкрилася правда, куди вели Україну всі наші вожді

 

... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?