Салат "Їжачок", ніжні млинчики і суфле "Фантазія" | Газета 7 Днів
Салат "Їжачок", ніжні млинчики і суфле "Фантазія"
На конкурс "Кращий родинний рецепт"
Салат «Їжачок»
Складові: 1 варене куряче філе, банка зеленого горошку, 5 яєць, 150 г сиру, 0,5 банки маслин, 2 зубчики часнику, 150 г майонезу.
Приготування: Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо з жовтками, пропущеним через прес зубчиком часнику, зеленим горошком і заправляємо майонезом. Вимите і висушене листя салату викладаємо на таріль, зверху – салатну масу у вигляді тулуба їжачка. Натираємо на терці крупно сир і білок яєць, видавлюємо другий зубець часнику, і цю частину салату також перемішуємо з майонезом. Додаємо шматочки салату у вільні проміжки, а сирно-яйцевою сумішшю обмазуємо вже викладену частину.
Тепер треба сформувати образ їжачка. Для цього нам потрібні маслини, з яких робимо голочки. Маслини розрізаємо на 8 частин уздовж. Виходять тонкі шматочки -«голочки». Встромляємо їх по всьому «тулубу», залишаючи вільною загострену частину «мордочки». Її також оформляємо зі шматочків маслин, робимо носик і очі. Ще треба прилаштувати на «спинку» яблуко чи грибок. Можна зробити це з допомогою помідора чері й листочків петрушки.
Смачного! Коли я зробила цей салат вперше, він мені вдався. Моїм гостям він дуже запам’ятався, тож постійно просять повторити. Тому «Їжачок» мусить бути в мене на столі кожного дня народження. Він справді став моїм коронним рецептом. Бо смачний і цікавий на вигляд – справжня окраса столу.
Людмила ШЕВЧУК
Ніжні млинчики
Ці млинці я називаю ніжними через ніжну начинку, в якій є куряче м’ясо і куряча печінка. Але про все по порядку. Тісто – звичайне: 3 яйця, 0,5 літра молока, дрібка солі, склянка води, а краще – сироватки, 2-3 ст. ложки олії, борошна – скільки вбере. Збиваю тісто консистенції рідкої сметани, випікаю звичайні млинці, як на налисники.
Начинка: по 300 грамів курячого філе і курячої печінки. Філе відварюю зі спеціями (так, щоб після того, як забереться м’ясо, можна було використати бульйон), а печінку смажу з великою кількістю цибулі. Вона додається не одразу, а на тому етапі, коли печінка напівготова. Це щоб цибуля була не підсмажена, а тільки спасерована. Далі все разом перекручую на м’ясорубку і заправляю тими спеціями, які мені смакують. Для мене це – базилік, майоран, коріандр, перець. Млинці роблю такі, як на цьому фото. Вони настільки ніжні, що просто тануть у роті. Смачного!
Анастасія ГРИГОРУК
Суфле «Фантазія»
Воно так називається тому, що в одному торті змішано декілька смаків і кольорів.
Тісто робиться так: 1 яйце збити зі 100 г цукру, 2 ст. ложками рафінованої олії та 100 г сметани. Потім 80 г борошна, 1 ч. ложку розпушувача і 4 ч. ложки какао змішати й додати в рідку частину. Добре вимішати, вилити у форму й поставити в духовку. Пекти при температурі 190 градусів 15–20 хв.
Далі робимо сирне суфле. Для цього 20 г желатину треба залити 40 мл кип’яченої води на 15–20 хв, щоб набухло. 400–500 г протертого сиру змішати з 250 мл вершків, 100 г пудри. Додати пакетик ванільного цукру, збити все це. Розтопити желатин на водяній бані і додати в цю масу, збиваючи. Форму застелити плівкою, налити на дно сирний крем, порізати шматочками бісквіт, а поміж ним посипати вишні та залити все рештою сирного крему.
Коли захолоне, залийте зверху апельсиновим чи іншим, яке ви любите, желе. Я беру желе марки «Мрія». А прикрашаю так, як ви бачите на цьому фото.
Анастасія ГРИГОРУК
Конкурс газети «7 днів» «Кращий родинний рецепт» триває. Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо! Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у наступних числах газети.
Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.
Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!
Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.
7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.