Архів новин

Золотіїв потрапив у Книгу рекордів України | Газета 7 Днів

Золотіїв потрапив у Книгу рекордів України

16.08.2018 12:58
Переглядів:511

Сталося це з гарного і, можна сказати, смачного приводу: на святі меду і трави «Золотіївські ряди» минулої неділі рівняни з’їли рекордний медовик.

Заради фіксації розмірів торта у Рівне приїхали представники Національної книги рекордів. Вони все поміряли і констатували: довжина медовика – 22 метри 54 сантиметри, а площа – 11,27 квадратного метра. Таким чином організаторам заходу вдалося встановити рекорд: торт-медовик на святі меду і трави «Золотіївські ряди» 2018 року став національним рекордсменом. Найбільшим тортом-медовиком в Україні змогли посмакувати всі гості фестивалю. Продавали його за символічну ціну, а гроші, виручені з його продажу, розділили між двома сім’ями, які потребують коштів на лікування діток.

Аби порадувати рівнян смачною випічкою, відомі рівненські кухарі, зокрема Руслан Плясуля, Олександр Медведь, Аліса Хагенбрух, Катерина Тарадайка і Сергій Солдаткін, працювали напередодні не покладаючи рук. Медовик випікали на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. На його виготовлення пішло 148 кілограмів борошна, 553 яйця, 28 кілограмів масла, 48 кілограмів меду, 80 кілограмів цукру і 138 кілограмів сметани. 

А ще на «Золотіївських рядах» було багато меду, медівок, медових квасів та всіляких смаколиків з меду і цікавинок з побічних продуктів його виробництва. За словами голови Гільдії медоварів України Андрія Тимощука, на таких заходах люди часто вперше бачать, як відкачується мед, куштують його, чують від пасічників поради, як його правильно обирати і вживати.

Не обійшлося свято без інших смаколиків, традиційного футбольного турніру та інших розваг. Сюди приїхало чимало рівнян, аби відвідати майстер-класи від відомих у Рівному і за його межами майстрів.

«Є рекорд! І мова не лише про медовик, а й про рекорди гарного настрою і неповторних вражень»,– поділилася враженнями затійниця свята, депутат міської ради Любов Романюк, яка все це організувала і влаштувала на золотіївській околиці міста.– Нехай Медовий спас принесе кожному частинку тої віри і доброти, які були вкладені у здавалося нездійсненне. Це ще один доказ того, що спільними зусиллями ми ладні звернути гори. Вдячна всім, хто долучився до нашого свята! 

Гільдія кухарів Рівненщини: Руслан Плясуля, Олександр Медведь, Катерина Тарадайка, Аліса Хагенбрух, Сергій Солдаткін

ТМ «Любисток», ТМ «Добрик», Вадим Сидорчук

ТМ «Щедрик» Марія Рудомська

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

ТОВ «Рівне-борошно»

«ВПК-Україна», ТМ «Чемпіон», Олена Ярощук

Компанія «Агроорганік», Тетяна Ройчук

Спілка пасічників Рівненщини, Андрій Тимощук

Тов «ПКФ Євростар»

Одек-Украіна

Фірма «Овіс»

Рівненський професійний ліцей

 Олена Нездюр

Рецепт золотіївського медовика

Для тіста: 4 яйця, 400 г цукру, 200 г масла, 300 г меду, 1 кг борошна, 14 г (2 ч.л.) соди.

Для крему: 1 л сметани жирності 28–30%, 600 г цукру, 1 г ванілі (або 5 г ванільного цукру).

Цукор, мед і масло поставити на водяну баню, при цьому стежити, щоб вода не кипіла. Помішуючи дерев’яною ложкою (особливо на дні), нагрівати її, поки не розчиниться цукор. Додати соду, перемішати і зняти з вогню. У злегка охолоджену медову масу додати яйця та борошно. Борошно всипати поступово, бо, можливо, знадобиться не все. Вимішувати тісто доти, поки воно перестане прилипати до рук. Залишити відпочити на 20–30 хв.

Для крему збити сметану, поступово додаючи в неї цукор і ванілін.

Тісто на коржі розкачати до товщини 2-3 мм, викласти на деко, застелене пергаментом. На кругле деко 28 см у діаметрі вийде 5-6 коржів. Випікати 10–15 хв при 180оС, поки коржі не набудуть золотисто-коричневого кольору. Так само розкачати і випекти залишки тіста, з яких потім можна зробити крихту для прикрашання медовика.

Коржі охолодити, щедро перемазати кремом, верхній корж поверх крему посипати крихтою.

 

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
5 + 2 =
More information?

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?