Діліться рецептами – вигравайте призи: салат «Омлет» та «П’яна вишня» | Газета 7 Днів
Діліться рецептами – вигравайте призи: салат «Омлет» та «П’яна вишня»
На конкурс "Кращий родинний рецепт"
Салат «Омлет»
Інгредієнти: 3 яйця, 2 курячі стегна, 100 г твердого сиру, майонез, консервована кукурудза, зелена цибуля.
Курячі стегна відварити й охолодити. З яєць приготувати омлет і також охолодити. Порізати кубиками м’ясо та омлет, додати кукурудзу, майонез і перемішати. Це вже майже готовий салат, який треба викласти на плоску тарілку гіркою і щедро притрусити потертим сиром. Зелену цибулю використати для прикраси.
Цей салат виходить дуже ніжний і смачний. У нього один великий недолік – його з’їдають дуже швидко. Тому краще зразу готувати подвійну порцію. Кукурудзу можна не додавати, якщо хтось її не любить. Можна використати і куряче філе, але воно буде більш сухе.
Наталія ЯГУЩИНА
«П’яна вишня» – торт неперевершений
Скільки б нових модних тортів ми в нашій родині не випробовували, та все одно повертаємося до цього. Бо «П’яна вишня» – торт, який має дуже вишуканий смак і аромат і ніколи не приїдається.
Готувати його треба так. Збиваємо 5 яєць зі склянкою цукру, додаємо, продовжуючи збивати, 1 ст. ложку сметани і 0,5 чайної ложки погашеної оцтом соди, а тоді 2 ст. ложки какао і склянку борошна. Виливаємо тісто у форму, змащену маргарином і печемо до готовності
20–25 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли корж охолоне, зрізаємо з нього тонким шаром верх і видовбуємо зсередини все тісто. Для крему збиваємо банку невареного згущеного молока і 250 г масла, всипаємо склянку вишень, які добу вимочувались у спирті, і вливаємо трошки спирту, в якому вони вимочувалися. Далі треба додати в цю масу крихти, які ми вишкребли з коржа, все вимішати, утрамбувати в корж і накрити зрізаним вершком, як кришечкою.
Глазур: 0,5 склянки цукру, 2 ст. ложки молока поставити на вогонь і, помішуючи, додати 100 г масла, 2 ст. ложки какао та 1 ст. ложку крохмалю. Довести глазур до кипіння, щоб поварилася 4 хвилини. Як почне загусати, полити торт і прикрасити його на свій смак.
Людмила ШЕВЧУК
У газеті «7 днів» триває конкурс «Кращий родинний рецепт». Якщо ви маєте кулінарний талант і хочете поділитися з нашими читачами рецептом страви, улюбленої у вашій родині, ласкаво просимо!
Надсилайте рецепти з фото готових страв на електронну адресу 7dniv.rv@ukr.net, а ми опублікуємо їх у газеті. Обиратиме найкращу страву депутат міської ради Любов Романюк, яка обіцяє випробувати кожен рецепт, а фотозвіт про приготування страви за цим рецептом опублікувати в себе на сторінці у соцмережі Фейсбук. Вона ж запропонувала призи для переможців.
Серед усіх учасників буде обрано переможців у трьох номінаціях – найкращий салат, найсмачніша випічка і найситніша основна страва (друге). На переможців чекають приємні й корисні на кухні подарунки!
Конкурс триватиме до 29 листопада. Переможців оголосимо у випуску газети від 13 грудня, на Андрія.
7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.