Архів новин

Рівнянка ділиться рецептами вдалої трансформації | Газета 7 Днів

Рівнянка ділиться рецептами вдалої трансформації

20.12.2018 10:09
Переглядів:1162

 

Рівнянка ділиться рецептами вдалої трансформації

Доля нерідко дивує нас своїми несподіваними поворотами. Іноді вона зачиняє двері в минуле, пропонуючи людині обрати інший шлях, абсолютно відмінний від того, яким вона ішла до цього. Щасливий той, хто зміг знайти себе в незвичних обставинах і обрати собі нову справу до душі, яка приносить і моральне, й матеріальне задоволення.

 

Щось подібне сталося з героїнею цього матеріалу. 28-річна рівнянка Ольга ЗЕМЛЯК присвятила велику частину свого життя професійному спорту. Легкою атлетикою почала займатися ще навчаючись у середній школі. І досягла чимало: кілька разів отримувала золото й срібло на чемпіонатах Європи з легкої атлетики, стала призеркою Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні (Великобританія), фіналісткою Олімпійських ігор 2016-го у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Коли довелося залишити спорт, не змогла всидіти дома і знайшла для себе нову справу. Нині Ольга – власниця успішних кав’ярні та ресторану. І хоч заклади її відкрили свої двері лише цього року, однак уже є досить популярними серед рівнян. Розповідає, що обрала саме такий напрям для власного бізнесу, адже хотіла займатися тим, що їй подобається.

– Коли не могла більше займатися професійним спортом, два місяці просиділа вдома. Готувала, прибирала, чекала чоловіка з роботи, – пригадує Ольга. – І зрозуміла, що домогосподарка – це не про мене. Усе моє попереднє життя було сповнене активністю, подіями, емоціями, спілкуванням. Постійні спортивні збори, змагання, роз’їзди. Коли починався спортивний сезон, за десять днів могла побувати у трьох країнах. Тому сидіти вдома мені було нудно, хотілося мати власну справу. Тим більше, що у мене є приклад моїх батьків, які завжди займалися бізнесом. Тож разом із чоловіком почали думати, що це може бути.

Як часто буває в житті, вирішальним став випадок. Якось у Черкасах Ольга разом із чоловіком, який приїхав до неї на кілька днів, зайшли на каву до закладу «Львівські круасани». Обом там дуже сподобалося.

– Мій чоловік дуже любить добру каву, а я просто обожнюю смачну випічку. Раніше, коли бувала за кордоном, дуже подобалося пробувати щось із місцевої кухні, особливо з випічки. Найбільше подобалися французькі круасани, булочки. У нас такого не було. В тій кав’ярні ми знайшли одне і друге. І пожалкували, що в Рівному немає такого гарного місця. Потім згадали про той випадок і вирішили дізнатися, чи можна привести «Львівські круасани» до нашого міста.

Пошук інформації про франшизу, з’ясування всіх деталей зайняло кілька місяців. А ще потрібно було знайти підходяще приміщення в центрі міста. Ольга задіяла знайомих, підключила ріелторів. І знову в нагоді став випадок: неочікувано дізналися, що «Укрпошта» через торги здає деякі свої комерційні площі. Взяли участь в аукціоні і виграли його. Це стало важливою сходинкою до реалізації задуманого. Адже придбати франшизу «Львівських круасанів» хотіло кілька рівненських бізнесменів. А пощастило новачку, бо Ольга змогла раніше за інших знайти і винайняти краще приміщення.

– Спортивне минуле стало в нагоді і допомогло достойно подолати перешкоди, – наголошує Ольга. – Адже спорт загартував мене не лише фізично, а й морально, зробив більш стійкою до стресів, самостійнішою. Коли виходиш на олімпійський стадіон, де три яруси трибун повністю заповнені глядачами, то мусиш зібратися й показати максимальний результат. Адже до цього ти готуєшся роками.

Власниця кав’ярні не приховує, що нова справа на початках забирала майже всі сили та енергію.

– Перших два-три місяці було дуже важко. Тут відкрита кухня, молодий колектив, а з людми працювати нелегко. Я щодня відкривала заклад, була тут вже о сьомій годині і закривала його. Додому потрапляла біля 12-ої. Була тотальна невиспаність, утома. Зараз я вже можу прийти пізніше, процес налагоджений, колектив стабілізувався. Є люди, на яких я можу розраховувати.

Але й сьогодні більшість ключових справ у кав’ярні та ресторані Ольга Земляк робить сама. Адже поки що не може довірити сторонній людині закупівлю продуктів чи адміністративні й управлінські питання. Однак набутий підприємницький досвід, хай поки що й невеликий, надихає на створення нових проектів у сфері ресторанного бізнесу. Що це буде, Ольга поки що не розповідає, але обіцяє, що скоро розкриє таємницю.

Не забуває жінка й про спорт, який колись був її життям. Мріє про допомогу тренерам і юним спортсменам. Поки що часто відгукується на запрошення з міських шкіл, спілкується з учнями, які, як і вона свого часу, планують або вже роблять перші кроки в спорті. Розповідає їм, що секрет успіху в будь-якій справі – це постійна, наполеглива праця і віра у свої сили. Адже лише той, хто не боїться, бере свою долю у власні руки і йде вперед, стає успішним.

 

Спілкувалася Наталія НИРКОВА.

Шукайте нас у Фейсбуці та Instagram lvivcroissantsrivne

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
8 + 1 =
More information?

Шість підказок про наші біди і відступництво від Бога

... Далі

І відкрилася правда, куди вели Україну всі наші вожді

 

... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?