Третьокласниця з Рівного готувала смузі в столиці | Газета 7 Днів
Третьокласниця з Рівного готувала смузі в столиці
2 березня троє учнів, які стали переможцями конкурсу «Мій здоровий ланч», побували у Центрі громадського здоров’я МОЗ України, що у Києві та приготували корисні страви на майстер-класі. Серед них була і третьокласниця з Рівного Евеліна Кирилова. Переможців конкурсу «Мій здоровий ланч» організатори запросили на зустріч до Києва, щоб розповісти про здорове харчування та познайомити з експертами у цій сфері.
У Центрі громадського здоров’я МОЗ України зі школярами поговорили про безпеку харчування та користь окремих продуктів, і все це – в інтерактивній формі. До вікторини долучились й інші учасники програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»: учні, вчителі і навіть батьки перевіряли свої знання з раціонального харчування.
Здобуті знання учасники застосовували на кулінарному майстер-класі від Лілії Олійник, засновниці лаунж кафе здорового харчування «ILive». Лілія розповіла, що у немовлят добре розвинуті смакові рецептори і діти отримують максимум задоволення від споживання продуктів. Проте з віком, через вживання великої кількості спецій, солі, цукру, наші рецептори стають менш чутливими і вся палітра смаку втрачається – і насититись стає все складніше. Дідусі та бабусі неохоче вживають фрукти, овочі.
На майстер-класі учні готували ягідний смузі, а також салат зі свіжою зеленню, фетою, в’яленими томатами та гранатом – швидко і корисно. Такі страви школярі можуть готувати самостійно чи не щодня.
Переможці конкурсу отримали подарунки від організатора: ланчбокси та ланчбеги для того, щоб корисний ланч завжди був під рукою.
7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.