Архів новин

У Рівному організовують кулінарні майстер-класи для всіх охочих | Газета 7 Днів

У Рівному організовують кулінарні майстер-класи для всіх охочих

01.05.2019 19:13
Переглядів:643

Аби долучити всіх охочих до тонкощів приготування простих і складних страв, у ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі» постійно організовують кулінарні майстер-класи. Адже переконані: готувати смачно може практично кожен. Головне – це бажання освоїти цю науку і добрий наставник.

Цього разу досвідчений кухар, майстер виробничого навчання за професією «Пекар, цукерник» Наталія Гетьманець поділилася секретами приготування мегапопулярного десерту «Брауні». Серед учнів – любителі десертів віком від 13 до 30 років.

Смачна наука почалася з крилатої фрази знаменитої американської акторки і співачки Барбари Стрейзанд: «Життя надто коротке, тому починайте з десерту». Тож перед початком навчання учасники майстер-класу змогли спробувати два смаколики: торт «Брауні» та однойменний десерт із морозивом, приготовані заздалегідь. Доки смакували, дізналися багато цікавого про це шоколадне тістечко від наставниці Наталії Гетьманець: 

– «Брауні» – це шоколадний десерт, придуманий в Америці наприкінці ХІХ століття, але й сьогодні він дуже популярний. Його готують у різних варіаціях: торт, кекс, печиво, теплий десерт із морозивом. Французька версія цього смаколика – улюблене багатьма тістечко фондан (з рідким шоколадом всередині). Але головне, що варто знати про «Брауні» – він надзвичайно смачний і простий у приготуванні.

Після розмови й частування взялися до роботи. Розтопили шоколад на водяній бані, з’єднали його із сухими інгредієнтами та приготували тісто. Розлили у форми та випекли десерт. Професійний кондитер поділилася секретами кожного технологічного процесу. Учасники задоволено смакували приготованими власноруч солодощами та взяли їх додому.

У ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі» майстер-класи відбуваються постійно. Їхніми учасниками стають не лише ті, хто хоче навчитися смачно готувати, а й професійні кухарі, кондитери, які прагнуть вдосконалити свою майстерність. Вік учасників різноманітний: від молодших школярів  до літніх людей.

– Практичні заняття для зацікавлених проводяться в наших навчальних лабораторіях: кондитерській, хлібопекарській, кулінарній,– розповіла відповідальна особа за роботу навчально-практичного центру, створеного на базі училища, Софія Хірна.– Вони устатковані за сучасними стандартами, розраховані на 15–16 робочих місць, кожне з яких обладнане новітніми кухонними машинами та необхідними кулінарними гаджетами. Наші майстри розповідають і показують, як готувати м’ясо, рибу, хліб, кондитерські вироби, коктейлі. Усі учасники отримують листівки з описом технологічного процесу і рецептурою. Анонси про наступні майстер-класи розміщені на сторінці нашого училища в соцмережі Фейсбук та на нашому сайті https://rtpl.com.ua/ Тематику таких занять розробляємо за запитами потенційних учнів. Є можливість організувати майстер-класи для школярів під час пришкільних літніх таборів. 

Тож професіонали постійно охоче діляться тонкощами своєї майстерності та запрошують усіх зацікавлених на традиційні майстер-класи. Наступний відбудеться 18 травня. Учасників навчать готувати класичну страву французької кухні – жульєн.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
11 + 1 =
More information?

І відкрилася правда, куди вели Україну всі наші вожді

 

... Далі

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?