Архів новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
24
25
26
27
28
29
30
 
Червень 2019
 

Замість майонезу – мінералка і цибуля | Газета 7 Днів

Замість майонезу – мінералка і цибуля

06.06.2019 11:57
Переглядів:353

Пікнік на природі для міського мешканця – один із кращих варіантів відпочинку в теплу пору року. Звісно ж, такі вилазки важко уявити без обіду чи перекусу. Як правило, центральні страви на природі – шашлик та овочі.

Із собою на заміський пікнік радять брати свіжі овочі. Їх можна подати, нарізавши невеликими шматками і заправивши сіллю, перцем та оливковою або іншою олією. Заправку можна приготувати вдома перед виїздом на природу, змішавши гірчицю, оливкову олію, трішки меду і соєвого соусу.

Якщо ж ці страви надто прості для вашої компанії, приготуйте салати. Інгредієнти помийте і почистіть (якщо потрібно) ще вдома, щоб на природі їх тільки з’єднати і заправити.

Рецепт оригінального ягідно-овочевого салату пропонує на своєму ютубканалі відомий український кухар Євген Клопотенко. Інгредієнти доступні, час приготування – до 10 хвилин. Отже, на дві порції такого салату потрібно взяти: по 300 грамів помідорів чері та полуниці, 30 грамів листків базиліку, столову ложку очищеного соняшникового насіння. Для заправки: по чайній ложці червоного винного (чи бальзамічного) оцту й лимонного соку, столову ложку оливкової олії. Ягоди і томати звільніть від хвостиків, ретельно промийте, розріжте навпіл. Промийте листя базиліку. Змішайте олію, оцет і сік лимона. Викладіть у миску овочі, ягоди, листя базиліку, злегка перемішайте, додайте соняшникове насіння, зверху полийте заправкою, додайте сіль за смаком. Аби зробити салат більш поживним, додайте кілька шматочків свіжої моцарели.

Не забудьте взяти з собою картоплю, її можна приготувати у фользі з беконом чи овочами.

Для приготування шашлику обирайте той продукт, який вам ліпше смакує: свинину, телятину, курятину, рибу. Навіть овочі можна запекти на грилі. 

Досвідчені кухарі радять обирати свіже охолоджене м’ясо з мінімальною кількістю жиру. Це і для організму корисніше, і під час приготування не буде пригорати. Щоб усі були ситі, м’яса рекомендують брати по 300–350 грамів на людину.

Однак головний секрет смачного шашлику криється в маринаді. Існує безліч рецептів підготовки м’яса до запікання на вогні, тут використовують овочі, вино, пиво, йогурт, фруктовий сік, спеції. Традиційно свинину і телятину слід маринувати від 5 до 10 годин, м’ясо птиці – 2–3 години, рибу – до двох годин. Якщо ж ідея пікніка була спонтанною і у вас нема стільки часу для підготовки, не варто вдаватися до «бронебійних» маринадів у вигляді майонезу чи оцту. Так лише зіпсуєте продукт. Краще скористайтеся перевіреним рецептом.

Експрес-маринад для м’яса

Поріжте м’ясо, додайте сіль, перець, інші спеції за смаком, а також натерту на дрібній тертці цибулю. Все разом перемішайте і залийте мінеральною водою. Через півгодини шашлик можна смажити. Він буде соковитим та смачним.

7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.

Реклама

Loading...

Додати новий коментар

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсилкам спаму.
11 + 8 =
More information?

Опитування

Який спосіб ви вважаєте найкращим для управління багатоквартирним будинком?