Готельно-ресторанний комплекс “Марлен” – це поєднання розкоші,стилю і затишку | Газета 7 Днів
Готельно-ресторанний комплекс “Марлен” – це поєднання розкоші,стилю і затишку
Старше покоління рівнян ще пам’ятає часи, коли на місці нинішнього готельно-ресторанного комплексу «Марлен», що на вулиці Грушевського, 13, була стара, неприваблива пельменна. У ній проводили час за чаркою горілки здебільшого чоловіки. Для сімей таких завсідників цей заклад був справжнім горем. Тому коли пельменну розвалили й на її місці почали споруджувати готельний комплекс, мало хто сподівався, що тут виросте така чудова архітектурна споруда, яка стане окрасою Рівного і водночас гарним місцем відпочинку його гостей і мешканців.
Про пельменну рівняни вже забули. Лише в холі готелю-ресторану «Марлен» про неї нагадує стара фотографія – німий свідок того часу. А з 2003 року в красені-будинку котеджного типу, спорудженого з червоної цегли, запрацював готель і при ньому – ресторан. Через рік готель отримав сертифікат чотиризіркового закладу, який став у Рівному одним із елегантних, вишуканих і спокійних для відпочинку.
За задумом власника Володимира Тимчишина, готель планували для ділових людей – бізнесменів, дипломатів, туристів. Тому й номерів тут небагато – лише дев’ять. Проте в їхньому оформленні поєднали розкіш, стильність інтер’єру і затишок. Ніби й нічого зайвого, все по-домашньому, але водночас сучасно і зручно. В усіх номерах є кондиціонери, телевізори, телефони. Санвузли обладнані душовими, а номер поліпшеного планування – ванною-джакузі.
Просторе фойє другого поверху вражає оригінальним освітленням, яке йде з купола будівлі, вітражами у вікнах мансардного поверху й доповнюється зручними білими кріслами та диваном, біля яких милують око великі вазони. Тут багато світла і простору. Стіни прикрашають картини – справжні витвори мистецтва, які постояльці не раз просили купити для власних колекцій. Художніми полотнами прикрашені й готельні номери.
Зовсім інший стиль мансардного поверху. Оформлення трьох номерів там вирізняють лише кольорова гама та картини на стінах, що дає можливість клієнту вибрати житло на свій смак. І такі помешкання користуються великим попитом. У холі привертає увагу вітрина українських сувенірів, які можна тут же купити.
Алла Тимчишина зауважила, що останнім часом у готелі відпочиває багато туристів з Ізраїлю, Італії, Канади. Люди старшого віку з дітьми та онуками приїжджають подивитися на свою історичну батьківщину, і їх тут приймають щиро, як у рідному домі.
…а це в ньому ми
Вдалим і хорошим доповненням готелю, – розповідає директор закладу Алла Тимчишина, – є ресторан. Він розташований на першому поверсі, отже, служить для відпочинку і гостей готелю, і рівнян. Ресторан працює цілодобово й радо запрошує постояльців та мешканців міста вже з сьомої ранку на ситний сніданок, частує смачними обідами та вечерею за доступними цінами. Як і в готелі, в ресторані ми досягли високого рівня обслуговування відвідувачів. Професійні офіціанти, бармени, кухарі дбають про те, щоб клієнт був задоволений і прийшов до нас ще.
Так і буває, особливо після колективних замовлень. А вони тут часті. Адже дуже просторий зал у бордово-золотистому вбранні стін із художніми розписами стелі надає будь-якій події особливої урочистості й може вмістити 80 гостей. Тому святкувати тут весілля, ювілеї, хрестини чи корпоративні вечірки – зручно й комфортно. На всі ці урочистості ресторан пропонує спеціальне меню, хоча його працівники виконають взагалі будь-яку не вказану в меню забаганку клієнтів. Останнім часом почастішали замовлення на дитячі свята, що дуже тішить керівництво закладу. Отож працівники розробляють для цього спеціальні сценарії та меню.
У ресторані проводять також різноманітні конференції, семінари, бо зал має мережу доступу до інтернету, обладнаний телевізором із великим екраном, на який можна виводити відеофільми, слайд-шоу. А в період Євро-2012 багато вболівальників дивилися тут футбольні матчі.
Ресторан задовольнить забаганки будь-якого гурмана. А сучасне обладнання дозволяє поєднувати стилі кухонь Сходу та Європи й готувати вишукані страви. Тому в меню «Марлена» особливою популярністю користуються фірмові страви: м’ясна – «Вулкан почуттів», пряна телятина з сухофруктами, свинина по-царськи, оригінальний салат із груші та сиру «Рокфор». На замовлення клієнтів кухарі організовують їм дієтичне харчування. Це, а також універсальне поєднання в собі різних кухонь, відрізняє «Марлен» від інших ресторанів.
Щоб задовольнити всі вимоги клієнтів і забезпечити відповідальність закладу чотиризірковому статусу, колектив багато і творчо працює. Але, мабуть, найважливіша умова стабільності цієї роботи та, що бізнес тут сімейний, а отже – надійний.
До роботи в «Марлені» Алла Семенівна залучила свою сестру Людмилу Загорулько, доньку Марину, сподівається, що й середня донька юрист Лариса буде працювати поруч із матір’ю, а в майбутньому й нині ще школярка Вікторія принесе сюди свої творчі задуми, які разом втілюватимуть у життя. Алла Семенівна дуже цього хоче, як і того, щоб рівняни сприймали «Марлен» не як готель-ресторан для туристів, а найперше – для них. Щоб вони могли собі дозволити відпочивати, відзначати урочисті події свого життя в закладі вищого ґатунку. Ним і є «Марлен», який попри свій високий рівень має ціни не вищі, ніж в інших ресторанах. Він вирізняється з-поміж споріднених закладів лише вишуканістю дизайнерського оформлення приміщення та професійністю обслуговування.
Валентина ПОГОНСЬКА
7d.rv.ua дозволяє безкоштовно використовувати інформацію, розміщену на сайті “7 днів” за умови гіперпосилання та згадки першоджерела.